Новини

У Чернівцях ліцей призупинив навчання на два тижні через звільнення директорки: діти сидять вдома

Фото Суспільне

Від сьогодні у Чернівецькому ліцеї №7 діти пішли на вимушені канікули через те, що більша частина вчителів пішли у відпустку за власний рахунок.

13 вересня управління освіти Чернівецької міської ради видало наказ про звільнення директорки Чернівецького ліцею №7 Світлани Рудько, пише molbuk.ua.

Як зазначено у документі, Світлану Рудько звільнили “у зв’язку з невиконанням у повному обсязі у встановлений строк зобов’язань щодо усунення порушень, виявлених позаплановою перевіркою фінансово-господарської діяльності ліцею, а також враховуючи наявність чинних дисциплінарних стягнень”.

Колектив школи з цим рішенням не погодився, тому вчителі на два тижні написали заяви на відпустки без збереження заробітної плати всього педагогічного колективу. Директорка підписала заяви на відпустки. Навчання призупинили на два тижні – з 14 по 27 вересня.

Сьогодні, 14 вересня, навчання у школі не розпочалося.

У Чернівецькій міській раді повідомили, що призупинення навчання є порушенням законодавства. Наразі у закладі перебувають представники управління освіти.

“Станом на зараз – частина педагогічного колективу не вийшла на роботу, частина перебуває на робочих місцях. Навчальний процес не проводиться, що є порушенням законодавства та прав дітей. У закладі перебувають представники управління освіти. Міська влада докладає всіх зусиль, щоб відновити навчальний процес”, – повідомили у пресслужбі Чернівецької міської ради.

Вчителі зазначають, що ці пропуски відпрацюють, але наразі на роботу не планують виходити через конфліктну ситуацію.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.