Новини

Обійняла вперше за сім років: у Чернівцях волонтери допомогли зустрітися двом сестрам, які не бачилися довгий час

У Чернівцях волонтери благодійної організації “Карітас” допомогли зустрітися сестрам, які не бачилися сім років, живучи в одному місті.

Про це йдеться в дописі на фейсбук-сторінці організації, пише molbuk.ua.

За однією з сестер доглядають фахівці “Карітасу Чернівецької Єпархії”, також родина взята під опіку проєкту “Догляд Вдома”.

“Пані Марія крайні шість років зі своїх 84-х провела в ліжку: колись зламала ногу і спочатку ще намагалася ходити по квартирі за допомоги ходунків, а згодом геть злягла. Її чоловікові 87, і попри вік, він ще доглядає дружину – бо більше нікому, ці люди поважного віку самотні. Майже щодня соціальні працівники проєкту відвідують цю сім’ю, допомагають у прибиранні, догляді за лежачою, закупівлі необхідного, сплаті комунпослуг. І за кілька місяців цього догляду жінка стала бадьорішою і вже принаймні може займати сидяче положення”, – йдеться в дописі.

Рідній сестрі пані Марії, Галині 75 років і вона також неходяча. Із сестрою спілкувалися по телефону. До неї час від часу також навідуються волонтери з “Карітасу” – хоч вона і не є підопічною проєкту. Про бажання зустрітися сестри розповіли волонтерам і ті на день народження пані Марії здійснили їхню мрію.

“Про сюрприз іменинниця навіть не здогадувалася. Служителі “Карітасу” супроводили пані Галину на інвалідному візку аж до квартири сестри, допомогли здолати всі сходинки у під’їздах… І вона особисто змогла привітати сестру Марію, обнявши її вперше за сім років! Довгоочікувані душевні розмови, можливість чути живі, не змінені телефонним зв’язком голоси одна одної, щастя доторкнутися до рідної людини…” – повідомили в організації.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.