Новини

Українці в Ірландії отримали листи про екстрадицію для служби в ЗСУ: вони виявилися фейковими

У листах, датованих 7 вересня, стверджується, що Ірландія “отримала запит від уряду України” про екстрадицію особи “на основі твердження про те, що ви не виконали свого законного зобов’язання служити в збройних силах”. Листи виявилися фейковими.

Про це повідомляє The Irish Times, пише ТСН.

У листах стверджується, що одержувач нібито повинен з’явитися до Високого суду в жовтні для “слухання щодо запиту про екстрадицію”. Якщо одержувач не з’явився на зустріч, анонімний відправник погрожує видати “ордер на арешт” і утримувати українців під вартою “до завершення процедури екстрадиції”.

Міністерство юстиції Ірландії попереджає, що не відправляло такі листи українцям. Щобільше, вони не мають нічого спільного з реальністю.

“Якщо хтось не впевнений в автентичності будь-якої кореспонденції, яку вони отримують, яка нібито походить від Міністерства юстиції, вони можуть зв’язатися з Департаментом за номером 1800-221227”, — повідомили у Міністерстві юстиції Ірландії.

Крім того, в ірландському районі Малахайд протягом вихідних поширювалися листівки з проханням “віддати вільну кімнату або дві, або гарну квартиру, або в ідеалі громадський зал” людям, які тікали від війни та переслідувань. Вони також виявилися фейковими.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.