Новини

У “Чернівціобленерго” пояснили, чи будуть застосовувати графіки відключень

Поки застосовувати графіки відключень не планують.

Про це повідомляє “Чернівціобленерго”.

“Чесно кажучи, нещодавно влітку були такі моменти в роботі енергосистеми, коли застосування графіків погодинних відключень споживачів (ГПВ) було на межі. Проте в Укренерго у критичні моменти змогли втримати баланс в системі за рахунок наявних резервів генерації, імпорту електроенергії та аварійній допомозі з країн ЄС”, – йдеться в повідомленні.

На сьогодні електроенергії, виробленої українськими електростанціями, для забезпечення виробничих та побутових потреб споживачів цілком достатньо, проблем з покриттям споживання не передбачається.

“У денні години спостерігається навіть профіцит потужностей, тому у ці години Україна експортує електроенергію. Більше того, на тепер і надалі – на час усього осінньо-зимового періоду – жодних відключень побутових споживачів також не передбачається”, – запевняють в Міненерго.

Графіки відключень споживачів складаються в усіх обленерго щороку – на випадок виникнення надзвичайних ситуацій. Минулого року така ситуація виникла. Якщо надалі обстрілів об’єктів енергетики не буде, то й застосовувати ГПВ не буде необхідності, опалювальний сезон пройдемо у звичайному режимі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.