Новини

У Чернівцях звільнили директорку ліцею: вчителі на знак протесту масово написали заяви на відпустки

Фото з фб-сторінки Світлани Рудько

У Чернівцях звільнили директорку ліцею №7 Світлану Рудько.

Відповідний наказ видало управління освіти міськради від 13 вересня, пише molbuk.ua

Як зазначено в документі, Світлану Рудько звільняють “у зв’язку з невиконанням у повному обсязі у встановлений строк зобов’язань щодо усунення порушень, виявлених позаплановою перевіркою фінансово-господарської діяльності ліцею, а також враховуючи наявність чинних дисциплінарних стягнень”.

Тим часом у ліцеї №7 заявили, що “з 14 по 27 вересня у закладі буде призупинений освітній процес у зв’язку зі звільненням директора Рудько Світлани Григорівни, та виходом у відпустку без збереження заробітної плати всього педагогічного колективу (оскільки ми не згідні з рішенням Управління освіти та міського голови). Просимо Вашого розуміння та підтримки”, – йдеться у оголошенні працівників ліцею.

На фото: Чернівецький ліцей №7

А депутатка міськради Яна Брус, стоячи поряд зі Світланою Рудько, записала відео, у якому висвітлила позицію ліцею.

“Сьогодні вранці принесли наказ про звільнення Світлани Рудько з посади директорки ліцею №7. Цим самим призупинився навчальний процес у ліцеї. Тут 1300 дітей, і посеред року буде зірваний навчальний процес у зв’язку з тим, що колектив категорично не погоджується з таким рішенням управління освіти”, – зазначила депутатка.

Читайте також: “Дуже боляче”: університет обурило відео студентів-першокурсників, які образили матфак ЧНУ

Вона звернулася до мера Романа Клічука із закликом скликати позачергову сесію міськради.

“Хочу звернутися у прямому ефірі до міського голови. Романе Васильовичу, настала така ситуація, коли вам необхідно у неї втрутитися. Вам необхідно скликати позачергову сесію і приділити хоча би годину уваги цій ситуації. Будьте відверті з громадою. Дайте відповідь на запитання батьків і трудового колективу. Таким чином ця вкрай складна ситуація ні до чого доброго не призведе. Сьогодні заяви про відпустку за власний рахунок написали 85 членів трудового колективу. Це означає, що у цьому закладі впродовж двох тижнів абсолютно ніхто не буде викладати уроки і жодного навчального процесу не відбудеться. Колектив налаштований категорично, навіть є декілька заяв на звільнення. Це позиція громади, яка вимагає їх почути”, – наголосила Яна Брус.

Конфлікт між керівництвом ліцею №7 та управлінням освіти тягнеться вже кілька місяців. Зокрема, ще у травні під час засідання сесії міськради стало відомо, що частина педагогів закладу написали заяви на відпустку за власний рахунок. Таким чином вони протестували проти ситуації, яка склалася у навчальному закладі. За словами освітян та батьків, на керівництво закладу впродовж останніх місяців здійснювався тиск із боку міського управління освіти.

Водночас керівниця управління освіти Ірина Ткачук у коментарі molbuk.ua пояснила ситуацію “банальним недотриманням трудової дисципліни” з боку директорки.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.