Новини

Чернівці – надійний тил для культури: Андрухович висловився про мистецтво під час війни

Культурне життя має тривати постійно, його не можна зупиняти навіть під час війни.

Про це сказав у прямому етері всеукраїнського марафону письменник Юрій Андрухович, який зараз перебуває у Чернівцях у рамках фестивалю Meridian Czernowitz, пише molbuk.ua

Літератор зазначив, що Чернівці – тилове місто, хоч і його зачепила війна.

“Дуже відчутно те, що Чернівці – глибоко тилове місто. Попри це, війна не могла не зачепити і його мешканців. Як і всюди, тут є люди, які втратили когось із рідних, друзів на фронті. Все ж, гадаю, культурне життя не можна зупиняти ні на хвилину. І якщо можливість, слід продовжувати культурні проєкти, розпочаті за інших часів”, – зазначив Юрій Андрухович.

Письменник зауважив, що не пошановує вислів “культурний фронт”.

“Особисто я не прихильник такого терміну “культурний фронт”. Деякі мої колеги люблять вдаватися до цього, тим самим перебільшуючи своє значення, прирівнюючи себе до воїнів на передовій. Фронт є фронт. І він є один – там, де вбивають і там, де віддають життя за Україну. Натомість, я вважаю, правильно називати це “культурним тилом”. Ми в культурному тилу. І для нормального функціонування культури дуже потрібен хороший надійний тил. Ми маємо цю можливість тут, у Чернівцях”, – сказав Юрій Андрухович.

Читайте також: У Чернівцях розпочався Meridian Czernowitz: чим вразить фестиваль цьогоріч

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.