Новини

Експерт розповів, чи зросте ціна на газ для українців після війни

Ціна на газ для українців після закінчення війни може зрости в декілька разів у порівнянні з ціною на блакитне паливо, яке НАК “Нафтогаз України” буде продавати теплогенеруючим підприємствам. Про це в інтерв’ю УНІАН розповів президент міжгалузевої асоціації “Укртеплокомуненерго” Арсентій Блащук.

За його словами, це мають розуміти ті українці, які з тих чи інших причин відмовляються від централізованого опалення в своїх домівках та переходять на індивідуальні газові котли.

“У нас руйнують центральне теплопостачання: “давайте в кожній квартирі поставимо котел”. І людям не кажуть, що коли закінчиться війна, то ціна газу для населення буде в кілька разів вищою, ніж для теплопостачальних підприємств”, – сказав він.

Також експерт вказав на те, що ця ситуація в Україні виникла через маніпуляції з цінами на блакитне паливо, коли вартість газу для громадян та представників теплокомуненерго суттєво не відрізнялась.

“Має бути дві ціни – оптова та роздрібна. За оптовою мають закуповувати газ тепловики, а за роздрібною – купувати населення. А роздрібна ціна завжди вища за оптову. Ось економічна модель, яка має бути”, – сказав він.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.