Новини

Румунія планує евакуювати мешканців села, біля якого впав російський дрон

Мер комуни Чааталкьой в Румунії обговорив з міністром оборони країни можливість евакуювати жителів села Плауру, біля якого кількома днями раніше знайшли уламки російського безпілотника.

Як повідомляє Digi24, село розташоване біля кордону з Україною, не більше ніж за 300 метрів від порту Ізмаїл, який останнім часом піддається масованим атакам російських дронів.

“Тудор Чернега звернувся до влади з проханням підтримати жителів села Плауру, які вже більше місяця повідомляють, що російські дрони, що атакують український порт Ізмаїл, пролітають над їхніми будинками, а деякі з них падають дуже близько до міста”, – йдеться в повідомленні.

Мер комуни зазначив, що бажаючі евакуюватися будуть забезпечені харчуванням і житлом, як і українські біженці. У той же час не всі жителі хочуть їхати, тому евакуація буде добровільною.

“В ході зустрічі з міністром оборони я також врахував можливість добровільного переміщення. Мені залишається зв’язатися з місцевими жителями, а бажаючі переселитися добровільно – будуть забезпечені такими ж умовами, як і українці, проживанням і харчуванням. Я вважаю, що таке ж напруження, викликане війною, відчувають і жителі села Плауру”, – заявив мер комуни.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.