Новини

Про легендарного кіборга з Буковини знімають фільм

Триває робота над фільмом, героєм якого є легендарний кіборг із Буковини Валерій Краснян (Барс).

Про це йдеться на фб-сторінці “Сектор Правди. Суспільно-політичний націоналістичний портал”, пише molbuk.ua

Проєкт реалізований за підтримки Українського культурного фонду.

“Така визначна особистість, як Барс, беззаперечно заслуговує на те, щоб його історію дізнались українці. Тож ми працюємо над створенням фільму, в наступних публікаціях познайомимо вас із творчою командою, родиною, побратимами та посестрами нашого героя, розповімо, як створювався фільм і, звісно, запросимо вас до його перегляду”, – йдеться у повідомленні.

За словами дружини Валерія Красняна Наталії Волошиної, незабаром у Чернівцях відбудеться допрем’єрний показ фільму “БАРС”.

Валерій Краснян – доброволець, кіборг, військовослужбовець 107 ОБрТрО, Збройних сил України, учасник російсько-української війни з 2014 року. Кавалер орденів Данила Галицького та Народний Герой України.

Його називають одним із символів боротьби за Донецький аеропорт. Його професійність, гідність та беззаперечна відданість справі викликають захоплення у всіх, хто знав Барса.

Окрім участі в бойових діях, Барс активно та ефективно допомагав тим, хто боронив Україну – У 2015 році став керівником Центру допомоги учасникам АТО, був представником президента з питань учасників АТО та радником голови Чернівецької ОДА.

З початком повномасштабного російського вторгнення повернувся з-за кордону і вступив із лютого 2022 до лав Української Добровольчої Армії (очолив “Роту Барса” у рідному 5-му батальйоні), а влітку 2022 – до 107ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України.

Учасник боїв за Київ, Харків та Харківщину. Загинув 24.11.2022 року під час виконання бойового завдання в Харківській області, підірвавшись на міні.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.