Новини

Цілувань ікон не буде: які заборони діятимуть у храмах на Великодні свята

На Великодні свята для українців не будуть запроваджувати додаткових карантинних обмежень. Проте при відвідуванні храмів потрібно дотримуватися певних правил, які уряд узгодив зі священнослужителями.

Про це на брифінгу сьогодні, 27 квітня, повідомив очільник МОЗ Максим Степанов, пише molbuk.ua

“Хочу заспокоїти напередодні Великодніх свят: МОЗ не планує подавати до уряду будь-яких інших правил, додаткових обмежень на Великодні свята. Ми будемо жити в тих умовах і з тими обмеженнями, які існують зараз.Проте, щоб уникнути сплеску захворюваності після Великодня, Кабмін під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля провів зустріч із Радою церков та релігійних організацій”, – зазначив Максим Степанов.

На зустрічі з духовенством обговорили дотримання карантинних заходів.

“Зокрема, ми дійшли згоди щодо зменшення тривалості богослужінь з одночасним збільшенням їхньої кількості. Також повинна бути фіксація дверей у хмарах та церквах, щоби вони завжди були відчинені. Окрім того, домовилися про тимчасову заборону фізичних контактів при здійсненні обрядів: цілування хрестів, ікон, святинь”, – додав міністр.

Також уряд спільно з духовенством дійшли згоди, що рекомендуватимуть відвідування храму лише одного члена родини. Бажано також максимально виключити можливість відвідування служби людьми похилого віку та тими, хто має хронічні захворювання.

“Тут я хочу звернутися до українців, у яких є дідусі та бабусі. Будь ласка, візьміть їхню паску і віднесіть її посвятити. Прийдіть на свято до них і віддайте їм паску. Щоби вони якомога менше ризикували. Потурбуйтеся про них. Перебувайте на богослужінні у масках. Це дуже важливо. Така проста річ як правильно одягнена маска справді захищає від цього важкого недугу. Пам’ятайте: на відміну від віруючих людей, коронавірус – це атеїст. І для нього немає ніяких свят”, – наголосив Максим Степанов.

Раніше очільник МОЗ заявив про поступовий вихід України з третьої хвилі пандемії.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.