Новини

У британській розвідці розповіли, де Росія шукає солдатів для війни в Україні

На тлі величезних втрат на війні в Україні і небажання оголошувати мобілізацію Росія намагається завербувати громадян із сусідніх країн для участі в бойових діях.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії, посилаючись на дані розвідки.

Так, у Вірменії та Казахстані були помічені онлайн-оголошення, що пропонують початкові виплати в розмірі 495 000 рублів (5 140 доларів США) і зарплату від 190 000 рублів (1 973 долара США). У Північній Костанайській області Казахстану робилися спроби вербування, зі зверненням до етнічного російського населення. Крім того, в узбецьких будівельників-мігрантів в Маріуполі конфіскували паспорти після прибуття і змусили вступити в російську армію.

“Росія принаймні з травня 2023 року пропонувала мігрантам з Центральної Азії воювати в Україні, обіцяючи прискорене отримання громадянства і зарплату до 4160 доларів США”, – зазначають у розвідці.

Відзначається, що в Росії проживає щонайменше шість мільйонів мігрантів з Центральної Азії, яких Кремль розглядає в якості потенційних рекрутів.

“Росія, ймовірно, бажає уникнути подальших непопулярних заходів внутрішньої мобілізації напередодні президентських виборів 2024 року. Експлуатація іноземних громадян дозволяє Кремлю отримувати додаткові людські ресурси для своїх військових дій в умовах зростаючих втрат”, – зазначають у британській розвідці.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.