Новини

Лікар пояснив, у чому небезпека нових штамів коронавірусу

Нові штами коронавірусу на відміну від “китайського” варіанту передаються від хворої до здорової людини значно швидше, і стрімко після зараження викликають ускладнення.

Про це заявив лікар одного з діагностичних медичних центрів Львова Тарас Жиравецький, пише УНІАН.

Він підкреслив, що у разі інфікування новим штамом вітаміни і популярні антибіотики не дають потрібного результату, головне — почати якомога швидше лікування.

“Все просто – нові штами значно швидше передаються від хворого до здорового, майже шансів не заразитися від хворого немає. Перебіг ковіду у нових штамів вірусу блискавичний”, – написав лікар на своїй сторінці в Facebook.

За словами лікаря, після початку хвороби, викликаної новим штамом коронавірусу, вже на 6-7 день або після появи температури пацієнт ризикує отримати значне ураження легенів. Виявити це можна на комп’ютерній томографії або УЗД легенів.

“Також вже на 6-7 день аналіз ЦРП може бути у 10-15 разів вище норми. Те ж з показником “D-димер”. Він вже може підніматися у кілька разів”, – розповів Жиравецький.

Крім того, він зазначає, що хворим на коронавірус вкрай важливо регулярно перевіряти сатурацію, адже є ризик, що протягом 10-12 днів вона буде в нормі, але після “може несподівано різко знизитися і створити серйозну проблему для медиків в лікуванні вдома без кисню”.

“У лікуванні змін поки немає, просто все лікування потрібно починати значно швидше і швидко реагувати на зміни стану пацієнта.

Вітаміни взагалі при новому штамі не працюють, суммамед, цефтриаксон (антибіотики, — ред.) також малоефективні”, — зазначив він.

Однак, за словами лікаря, в легкій формі коронавірус може пройти без стаціонарного лікування, але відсоток тих, хто вимагає складного лікування, значно вище, ніж раніше.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.