Новини

У містечку на Буковині виник скандал через звільнення директорки школи

Фото: скріншот із відео “Чернівецького променя”

Напередодні першого вересня у Кіцмані звільнили директорку школи Оксану Марусяк. Це викликало скандал у соцмережах, а її прихильники навіть провели мітинг на підтримку директорки. За словами депутата Кіцманської міськради Олега Скорейко, на мітинг зібралося близько 200 людей, зокрема колектив, батьківський комітет та діти. Однак міського голови не було на місці, тому що він перебуває у відрядженні.

Про це повідомляє molbuk.ua

“Сьогодні наш нешановний мер Булега підписав наказ про звільнення Оксани Марусяк із займаної посади та залишив “Кіцманську середню школу” в переддень першого дзвоника без директора… Два роки тому він особисто просив її вийти з декрету, щоб очолити цю велику школу, де навчаються 860 дітей… Весь колектив не підтримує таке рішення, та готовий відстоювати свою директорку, порядну й розумну жінку, яка зуміла обʼєднати всіх учителів навколо себе. Прошу всіх небайдужих жителів міста, батьків, які йдуть рано зі своїми дітьми до школи, підтримати завтра акцію протесту проти свавілля міського голови”, – написав депутат Кіцманської міськради Олег Скорейко на своїй сторінці у фейсбук.

Кореспондентка molbuk.ua звернулася за коментарем до міського голови Кіцманя Сергія Булеги та поцікавилася, чому була звільнена директорка школи Оксана Марусяк.

За словами Сергія Булеги, в Оксани Марусяк закінчився строк трудового договору.

“Пояснюю. Два роки тому пані Оксана підписала контракт терміном на два роки. Вона підписала за власним бажанням, вона хотіла цього. Ніхто її не змушував. Згідно із законодавством України, вона перебувала два роки на посаді директорки школи. Вона чудово знала, що термін закінчиться 31 серпня 2023 року. 31 серпня юридично завершуються повноваження даної особи на посаді директорки. Оксана Марусяк продовжує працювати вчителькою математики. Окрім цього, їй було запропоновано на вибір 12 вакантних посад у міській раді”, – сказав С. Булега.

Як повідомив кореспондентці molbuk.ua у коментарі Олег Скорейко, міський голова відмовився продовжувати трудовий договір Оксані Марусяк на термін 6 років.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.