Новини

Невідома Буковина: чарівні дзеркала Чернівців

Туристам і жителям Чернівців радять звернути увагу на цікаву “родзинку” міста – чарівні дзеркала.

Перше дзеркало знаходиться у фойє на другому поверсі Чернівецького театру. На відміну від інших театральних дзеркал, воно не суцільне, а зібране із окремих овальних фрагментів, різних за розмірами.

Частини дзеркала відокремлені одна від іншої деталями округлої форми, виготовленими із деревини бука. Майстер, якому довірили цю почесну і відповідальну роботу, більше за все бажав зібрати дзеркало, не розбивши жодної деталі. Йому це вдалося. На радощах він висловив впевненість в тому, що бажання кожної людини, яка в це дзеркало подивиться, обов’язково збудеться, адже на собі відчув, що бук володіє особливою енергетикою.

Друге дзеркало знаходиться у Резиденції митрополитів Буковини і Далмації в Червоній залі. Це два величезних дзеркала, привезені з Венеції у 1878 р. На них було нанесено п’ять шарів срібла, що забезпечує високий коефіцієнт відбивання світла.

В цьому легко переконатися, піднісши до їхньої поверхні запалений сірник. Якщо дивитися на його відображення під невеликим кутом (15 – 20 градусів), то видно п’ять відблисків.

Ці дзеркала теж “чарівні”. Вважається, що вони здатні омолодити кожну жінку, що в них подивиться, а кожного чоловіка позбавити гріхів. Враховуючи, що довгий час в цій залі збирався на засідання Священний Синод, тобто місце намолене, чоловікам варто тільки подивитися на своє відображення, щоби абсолютно безкоштовно отримати індульгенцію.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.