Новини

У пам’ять про спецпризначенців з Буковини, які загинули під час ракетного обстрілу у Запоріжжі, відкрили меморіали

У пам’ять про спецпризначенців з Буковини, які загинули під час ракетного обстрілу у Запоріжжі, відкрили меморіали.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Від початку повномасштабного вторгнення військ рф чимало українських працівників поліції віддали своє життя, захищаючи нашу землю. Пам’ять про них житиме вічно, вони назавжди у строю.

У навчальних закладах, де школярами були майбутні Герої: лейтенант поліції – Владислав Кліщук та старший сержант поліції – Сергій Бабій встановили меморіальні дошки. Тепер учні села Зелена, ліцеїсти Новодністровського військового ліцею ушановуватимуть загиблих поліцейських біля пам’ятних стел.

“Україна скорбує за нашими захисниками, справжніми Героями, завдяки яким ми вільно живемо і дихаємо. Ми впевнені у нашій перемозі над ворогом, який вторгся на українські землі ще у 2014 році. Ми, правоохоронці, знаємо, з ким маємо справу і я впевнений, що спільно з Силами оборони і безпеки України ми переможемо і виженемо окупантів з нашої землі. Дякуємо нашим захисникам! Вони назавжди будуть у наших серцях! ” – сказав начальник ГУНП в Чернівецькій області полковник поліції Віктор Нечитайло.

Нагадаємо, двоє буковинських спецпризначенців, які входили до складу Полку спеціального призначення Нацполіції “Сафарі”: лейтенант поліції – Владислав Кліщук та старший сержант поліції – Сергій Бабій загинули 22 травня минулого року під час виконання службового завдання у Запорізькій області, отримавши травми, несумісні з життям, загинули на місці трагедії.

Обох Героїв посмертно нагороджено орденами “За мужність” ІІІ ступеня, а відповідно до рішень Сокирянської міської та Лівинецької сільської рад у селах Коболчин та Зелена, перейменовано вулиці на їх честь.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.