Новини

На Буковині запустили в гірські річки струмкову форель

Упродовж 24-25 серпня відбулося зариблення гірських річок Чернівецької області. Загалом у річки Прут та Черемош випустили 65 650 екземплярів струмкової форелі.

Про це повідомляє Чернівецький рибоохоронний патруль у Facebook.

Так, до річки Черемош з притоками вселено 50 419 екз. цьоголіток струмкової форелі в межах Вижницької та Путильської територіальних громад.

“З них більше 35 тис. екз. за погодженням Управління екології та природних ресурсів Чернівецької обласної державної адміністрації було випущено до річки Черемош з притоками в межах іхтіологічного заказника “Черемоський”, – йдеться у повідомленні.

У річку Прут в с. Дубівці на території Мамаївської територіальної громади випущено 15 231 екз. форелі. Середня наважка рибопосадкового матеріалу, вирощеного за рахунок державного бюджету Рибоводним форелевим заводом “Лопушно” Держрибагентства, становила 3,28 – 3,30 г.

Контроль за процесом зариблення здійснювали представники Чернівецького рибоохоронного патруля, Держпродспоживслужби, Державної екологічної інспекції Карпатського округу, місцевого самоврядування, лісових господарств та громадськості.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.