Новини

Побачив оголошення про працевлаштування: на Буковині шахраї ошукали трьох людей

За минулу добу троє буковинців стали жертвами протиправних дій шахраїв. За всіма фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора до поліції із повідомленням про шахрайство звернувся 33-річний житель обласного центру. Заявник розповів, що в одній із соціальних мереж, побачив оголошення про можливість працевлаштування.

“В подальшому чернівчанин довірився нібито роботодавцю та власноруч перерахував на невідомий рахунок майже 55 тисяч гривень”, – йдеться в повідомленні.

Інша жертва шахрайства отримала дзвінок від “працівника банку” з проханнням оновити дані.

“65-річна жителька Чернівецького району отримала дзвінок від нібито працівника банку. Під час спілкування псевдобанкір повідомив, що треба оновити банківські дані для подальшого користування картковим рахунком. Увійшов у довіру до жінки співрозмовник дізнався персональні дані її банківського рахунку, в результаті чого з картки жінки зникло 3400 гривень”, – повідомили в поліції.

Ще однією жертвою шахрайства стала 50-річна жителька села Горбова.

“Жінка в одній соціальній мережі побачила оголошення, про можливість отримати грошову допомогу. Буковинка перейшла за посиланням, ввела дані банківської картки. В подальшому на її кредитній картці збільшився ліміт з рахунку якого невідома особа перерахувала понад 70 тисяч гривень”, – йдеться в повідомленні.

Відомості про ці факти шахрайства поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) ККУ. Проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці застерігають: будьте уважними та обачними, не розголошуйте вашу конфіденційну інформацію, що стосується ваших банківських рахунків. Не переходьте за сумнівними посиланнями та не вводьте реквізити платіжних карток на підозрілих вебсайтах, а також в жодному випадку не здійснюйте передоплату за послуги чи товари на рахунки невідомих вам людей.

Якщо ви все ж таки потрапили до пастки аферистів — одразу телефонуйте на спецлінію “102”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.