Новини

Форма для ЗСУ: Резніков запропонував парі та готовий піти у відставку

На тлі звинувачень у закупівлі Міністерством оборони літніх курток замість зимових за завищеними цінами, глава відомства Олексій Резніков запропонував парі. Журналіст “УП” Михайло Ткач, якому у разі перемоги міністра пропонується піти з видання і на 3 роки припинити займатися журналістикою, порадив Резнікову укладати не парі, а договори про закупівлі по ринкових цінах. Нардепка Анастасія Радіна, якій міністр пропонує скласти мандат, також відповіла, за яких умов вона згодна це зробити.

Про парі, запропоноване міністром оборони, повідомило видання “Бабель”.

“Якщо виявиться, що МО поставило 180 тисяч літніх курток замість зимових, йду в відставку. Якщо ж виявиться, що були поставлені 180 тисяч зимових курток, а не літніх, то нардепка Анастасія Радіна має скласти мандат, а журналіст “УП” Михайло Ткач — піти з видання і на 3 роки припинити займатися журналістикою”, — заявив посадовець.

Резніков зазначив, що під час розбору ситуації Міноборони надасть всі документи, докази, факти й матеріали, які стосуються справи, “щоб переможець був очевидний для всього українського суспільства”.

Розсудити парі міністр запрошує Комітет з депутатської етики Верховної Ради та Комісію журналістської етики, а спостерігачами — редакції провідних ЗМІ.

“Пане міністре, ви мали піти ще після розслідування про закупівлю міністерством оборони яєць по 17 гривень, але ви втягнули суспільство в шоу з кілограмами, штуками, та іншими маніпуляціями, місця яким не має бути в міністерстві оборони під час повномасштабної війни”, — написав Ткач.

Він додав, що міністр мав піти на засідання парламентського комітету з питань боротьби з корупцією після публікації Юрія Ніколова про закупівлю курток для ЗСУ, але проігнорував можливість прозвітувати.

“Моє розслідування “Слуга курток для ЗСУ. Хто заробляє на війні в Україні?”, пане міністре, стосується того факту, що племінник народного депутата від “Слуги народу” був співвласником компанії, яка і постачала скандальні куртки і заробляла на цьому. Якщо ви готові спростувати цей факт, я, як і українське суспільство, вас уважно слухаю. Але протягом дня з моменту виходу розслідування ми так і не побачили будь яких пояснень з цього приводу”, — сказав журналіст.

За його словами, замість пояснень щодо участі племінника депутата оборонного комітету у закупівлях міністерства оборони міністр оборони змушений “опускатися до неміністерського рівня тиску на ЗМІ”.

Як відзначила голова антикорупційного комітету ВР України Анастасія Радіна, Резніков мав би зараз розбиратися зі своїми підлеглими, забезпечувати військових БПЛА, запускати агенцію тилових закупівель, організовувати модернізацію літаків.

“Чого міністр точно не мав би робити — то втрачати час (за який українці платять життями) на боротьбу із журналістами (які вже допомогти зекономити 10 млрд грн коштів для забезпечення армії)”, — заявила Радіна.

Вона запропонувала Резнікову до 9 ранку понеділка, 28 серпня, спростувати те, що:

Міноборони без тендеру купило куртки у “турецької” фірми-посередника, одним із власників якої на момент договору з Міноборони був цілком український племінник народного депутата з оборонного комітету Касая.

Міноборони сплатило за куртки утричі дорожче, ніж це вказано в документі з турецької сторони, з яким вантаж виїхав із Туреччини і проїхав інші митниці аж до кордону України.

В іншому разі Резніков, за словами депутатки, має піти у відставку.

“Спростуєте — я складу мандат одразу після ухвалення закону про відновлення публічного декларування статків чиновників, у тому числі воєнкомів та горе-закупівельників для армії (проти останнього виступаєте Ви особисто)”, — заявила Радіна.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.