Новини

Залужний сказав американським чиновникам, що ЗСУ перебувають на порозі прориву — WSJ

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний сказав офіційним особам США, що українські сили перебувають на порозі прориву, коментуючи критику “повільних темпів” контрнаступу, повідомляє WSJ із посиланням на неназваного американського чиновника.

За даними видання, офіційні особи США та України впродовж кількох тижнів були залучені в інтенсивні закулісні дебати з приводу стратегії і тактики контрнаступу Києва. Американські військові закликали українців зосередити свої сили, щоб спробувати прорвати оборону Росії і вийти до Азовського моря.

За даними неназваного американського чиновника, під час однієї з розмов з американцями Валерій Залужний відповів: “Ви не розумієте природу цього конфлікту”.

“Це не боротьба з заколотниками. Це Курськ”, — додав командувач, маючи на увазі головну битву Другої світової війни між Німеччиною і СРСР.

За словами джерела видання, обсяг військової техніки, яку США передали Україні (було виділено озброєнь на суму понад 43 мільярди доларів), достатній для цього наступу і навряд чи залишиться на тому самому рівні у 2024 році.

“Ми створили цю гору сталі для контрнаступу. Ми не можемо повторити це”, — сказав один колишній американський чиновник.

На думку офіційних осіб США, Україна ще може досягти успіхів.

Українські командири також стверджують, що час для їхнього контрнаступу ще не минув, а Залужний повідомив офіційним особам США, що “його війська перебувають на порозі прориву”.

Хоча в уряді США існують різні точки зору, один із чиновників заявив, що Вашингтон висловив “серйозне розчарування” стратегією України, особливо увагою президента Володимира Зеленського до міста Бахмут.

Після того, як офіційні особи США застерегли від розпорошення зусиль, українці скоригували свою стратегію і перейшли до оборони у східній частині Запоріжжя.

Однак джерела видання стверджують, що ЗСУ все ще занадто розосереджені для концентрованого наступу на південь. Джерела також зазначають, що атаки українських невеликих підрозділів на вузьких фронтах уповільнюють наступ і дають росіянам більше можливостей для відповіді.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.