Новини

Військовим спростили порядок отримання статусу учасника бойових дій: що відомо

Кабінет міністрів спростив порядок надання статусу учасника бойових дій за рахунок зменшення кількості документів, які потрібно подавати на розгляд відповідної комісії. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

“Внесено зміни до порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України”, – зазначив він.

За його словами, рішення уряду спрощує порядок надання статусу учасника бойових дій за рахунок зменшення кількості документів, які подаються на розгляд відповідної комісії з питань визначення статусу учасника бойових дій.

А саме, передбачено надання лише однієї довідки про безпосередню участь особи у зазначених заходах, яка є підставою для надання статусу учасника бойових дій.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.