Новини

Тренування українських пілотів на F-16, посилення ППО: Зеленський розповів про допомогу Греції

Греція братиме участь в тренуванні українських пілотів на F-16, обговорюються деталі щодо оборонної підтримки України.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час спільної з прем’єр-міністром Грецької Республіки Кіріакосом Міцотакісом під час зустрічі з представниками ЗМІ.

“Я назвав конкретні речі, які можуть прискорити завершення цієї страшної агресії Росії. Сьогодні ми маємо важливий результат для авіаційної коаліції – Греція візьме участь в тренуванні наших пілотів на F-16. Ми вдячні за те, що буде оборонна підтримка для України, команди відпрацьовують відповідні деталі”, – зазначив Зеленський.

За його словами, під час зустрічі йшлося про загрозу з боку Росії щодо портів та свободи мореплавства в Чорноморському регіоні. Зеленський сказав, що всі зусилля спрямовані на відновлення безпеки на Чорноморському і Азовському узбережжі, бо це важливо, зокрема, для продовольчої безпеки для всього світу.

“Україна створила альтернативний зерновий коридор в Чорному морі, він може працювати, але, щоб його робота була стабільною, ми потребуємо посилення повітряного щита. І це дійсно дуже важливо для Чорноморського регіону, зокрема, для нашого міста Одеса. І це може бути історичним внеском Греції в загальноєвропейську безпеку, якщо ви допоможете нам із захистом саме Чорноморської акваторії”, – сказав президент України. За його словами, йшлося і про системи ППО для України.

Зеленський зазначив, що компанії Греції готові брати участь в транспортуванні українського зерна, і Україна дуже на це розраховує.

Президент України сказав, що прем’єр-міністр Греції запевнив, що його країна готова брати участь у відновленні населених пунктів України, які постраждали від бойових дій, зокрема, йдеться про Одесу.

Зеленський нагадав, що Греція підтримує бажання України стати членом ЄС та НАТО.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.