Новини

У Чернівцях провели мирну акцію на підтримку зниклих безвісти та полонених захисників – фото

У Чернівцях на Центральній площі відбулася мирна акція на підтримку безвісти зниклих і полонених військових 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua

Провести молебень за наших захисників, а також родичі закликали владу докласти усіх можливих зусиль для повернення їхніх синів, чоловіків, братів, батьків.

Учасники акції тримали плакати з написами “Поверніть нам наші крила!”, “Поверніть наших “Едельвейсів”, а також фото захисників.

Також присутні були одягнені у футболки з написом “Знайдіть та поверніть наших захисників!” А у деяких дітей, в яких зникли або в полоні батьки, були написи “Поверніть мого тата”.

У багатьох рідні зникли безвісти або перебувають у полоні вже кілька місяців, а то й більше року.

“Мій чоловік пішов служити з перших днів великої війни. Через кілька місяців їх відправили під Бахмут, – розповідає буковинка Юлія Бабинчук. – Зв’язок із ним обірвався у листопаді, відтоді про нього жодної звістки. Не знаю, де він і що з ним. Та все ж маю надію, що потрапив у полон. Серцем відчуваю, що живий і скоро буде з нами. Лише віра в це додає сил триматися.

“Дуже сумую за татком, – каже другокласниця Даринка Бабинчук. – Намалювала йому в подарунок машину, на якій ми всі разом поїдемо на море, коли він повернеться”.

Людмила Многодітна тримає в руках плакат із фото свого чоловіка – Олега Многодітного – та датою, коли він зник – у травні 2022 року.

“Мій чоловік зник уже більш ніж рік тому, – схлипує жінка. – Зверталася всюди, куди тільки можна, та наразі жодної інформації. Дуже сподіваюся, що він усе ж таки в полоні…”

Присутні також вшанували хвилиною мовчання загиблих у війні, розв’язаній Росією проти України. Багато хто плакав. Родичі кажуть: не здадуться і будуть до останнього шукати своїх захисників та вірити у їхнє повернення.

Детальніше читайте у черговому випуску газети “Молодий буковинець”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.