Новини

Винищувачі F-16 будуть в українському небі – Зеленський

F-16 Fighting Falcon. Фото з вікіпедії

Президент Володимир Зеленський із Нідерландів повідомив, що винищувачі F-16 “будуть в українському небі”.

Про це Зеленський сповістив у соцмережах.

“F16. Проривна домовленість. Відсьогодні вже конкретика. Будуть в українському небі. Дякую, Нідерланди! Дякую, Марку!” – написав президент України.

Зеленський опублікував селфі з лідером Нідерландів Марком Рютте на фоні F-16.

Раніше в мережі з’явилося відео, як Зеленський ходить по військовій базі в Нідерландах та оглядає винищувачі.

Довідка

Дженерал Дайнемікс F-16 “Фа́йтінг Фе́лкон” (англ. General Dynamics F-16 Fighting Falcon[3][a]) — одномоторний багатофункціональний легкий винищувач, розроблений компанією “General Dynamics” для Повітряних сил (ПС) США.

Розроблений як денний винищувач для отримання переваги у повітрі, він перетворився на всепогодний багатоцільовий літак. З моменту початку виробництва у 1976 році було побудовано понад 4 600 літаків.

Попри те, що ПС США більше не закуповують цей літак, покращені версії виробляються для експортних клієнтів. У 1993 році “General Dynamics” продала свій авіабудівний бізнес компанії “Lockheed Corporation” (нині — “Lockheed Martin”).

Завдяки своїй універсальності і відносно невисокій вартості F-16 має успіх на міжнародному ринку озброєнь, перебуваючи на озброєнні 24-х країн.

F-16 є наймасовішим винищувачем четвертого покоління: станом на 2009 рік побудовано понад 4 400 машин, а у 2016 році експлуатували понад 2 500.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.