Новини

“Це не було моєю мрією”: Резніков відверто прокоментував чутки про своє звільнення

Олексій Рєзніков пояснив, що міністр оборони призначається президентом України, тож нардеп Олексій Гончаренко, який раніше поширив інформацію про відставку Резнікова, не має стосунку до всіх цих процедур.

Про це міністр оборони сказав 24 Каналу.

Резніков пояснив, що, згідно з Конституцією, міністр оборони і міністр закордонних справ призначається та визначається Президентом України. Тобто лише рішення президента з голосуванням Верховної Ради може відправити у відставку одного чи іншого міністра. Залишається також можливість звільнення за власним бажанням. У цьому випадку пишуть прохання до президента і він подає це на розгляд до парламенту. Призначення послів – це також рішення президента.

“Наскільки мені відомо, Олексій Гончаренко не має стосунку до всіх цих процедур, тому де він взяв цю інформацію – мені невідомо. Тому це важко коментувати. Мене вже і в лютому чекали на іншій посаді”, – зазначив Олексій Резніков і додав, що звільнитись може й сам, якщо “уже не буде сил та почуття гумору сміятись над людьми, які бажають його відставки”.

“Коли ми з президентом в серпні 2021 року обговорювали його пропозицію (щодо посади – ред.), він знав, що це не було моєю мрією. Ми одразу обговорили, що це – тимчасова історія для мене. Я не є людиною, яка хоче бути чиновником все своє життя. В мене немає політичних амбіцій. Він знає про мої плани та бажання читати лекції та займатись приватною практикою”, – розповів міністр оборони.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.