Новини

Резніков про F-16 для України: Навчання пілотів вже розпочалося

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що навчання українських пілотів на F-16 “вже розпочалися”, але постачання винищувачів почнеться після комплексної підготовки льотчиків і технічного персоналу.

Як заявив міністр в інтерв’ю “24 каналу”, українські пілоти, інженери та техперсонал почали навчання для освоєння літаків, а також підвищують рівень знань англійської мови. Більше деталей він не розкрив, втім додав, що Нідерланди та Данія опікуються цим питанням.

“Оцей період підготовки у вигляді навчання буде витрачено на те, щоби продовжити проект щодо розуміння, коли ми матимемо літаки безпосередньо. А ще головне – скільки”, – зауважив міністр.

Про передачу можна буде говорити лише після того, як інструктори підтвердять здобуті навички українських пілотів та обслуговувального персоналу. Саме кількість підготованого персоналу і визначить, скільки літаків передають для потреб Повітряних сил.

Як зазначив Резніков, мінімальний термін на підготовку пілотів складає шість місяців. Потрібна комплексна підготовка всіх – від пілотів до техперсоналу, адже літак не зможе виконувати бойове завдання “без закріпленої за ним команди”. Однак скільки саме треба часу для підготовки інженерів та техніків – невідомо.

“Щоби будувати виправдані очікування – мінімум 6 місяців. Але не розчаровуйтеся, якщо це буде більше”, – додав Резніков.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.