Новини

Зможуть реалізувати свої бізнес-ідеї: у Чернівцях молодь навчатимуть підприємництву – як долучитися

У Чернівцях запустять проєкт “Інтеграція молоді з числа ВПО у місцеві громади Чернівецької області шляхом створення молодіжного соціального підприємництва”.

Про це повідомляє пресслужба ГО “Фонд “Буковина інноваційна”

Наприкінці освітнього етапу учасники та учасниці здобудуть можливість отримати гранти на реалізацію своїх бізнес-ідей. Початок проєкту вже у серпні.

Долучитися до проєкту можуть молоді люди віком від 14 до 35 років, які проживають у Вижницькій, Глибоцькій, Мамалигівській, Недобоївській, Хотинській, Чернівецькій громадах Чернівецької області, зокрема ВПО.

На учасників та учасниць чекає насичене навчання:

●заходи, спрямовані на згуртування молоді;
●тренінги, які проведуть практики-підприємці, експерти з соціального підприємництва;
●дводенний ідеатон – час на опрацювання бізнес-планів і стратегій розвитку; команди зможуть претендувати на підтримку ідеї проєкту в межах конкурсу мініініціатив ПРООН;
●одноденний форум у Чернівцях із презентацією реалізованих проєктів та обміном досвідом.

“Шляхом створенням соціальних підприємств – проведення тренінгів, забезпечення менторським супроводом, базовими матеріалами для запуску соціального підприємництва – ми плануємо забезпечити умови для сприяння інтеграції молоді ВПО у життя шести приймаючих громад. Реалізація напрацьованих бізнес-ідей спрямовуватиметься на вирішення конкретних соціальних проблем у громаді і відповідатиме запитам молоді. Об’єднавшись навколо спільної мети, учасники та учасниці зможуть покращити якість життя в громаді та сформувати позитивний досвід змін”, – прокоментувала керівниця проєкту Тетяна Мосін.

Крім того, в межах проєкту відбудуться тренінги для вчителів та менторів, які працюватимуть із молоддю, проводитимуть заходи та допомагатимуть у супроводі ініціатив. Серед майбутніх тем сесій – вікова психологія та допомога у соціальній інтеграції підліткам з числа ВПО.

Заповнити анкету для участі в навчанні можна за цим посиланням.

Проєкт “Інтеграція молоді з числа ВПО у місцеві громади Чернівецької області шляхом створення молодіжного соціального підприємництва” впроваджує ГО “Фонд “Буковина інноваційна” за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту “EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.