Новини

Ошукали на суму понад 42 тисячі гривень. На Буковині шахраї продовжують наживатися на довірливості людей

За вчора, 17 серпня, невідомі особи незаконно заволоділи коштами буковинців на загальну суму понад 42 тисячі гривень. Правоохоронці за всіма фактами розпочали кримінальні провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua

До Вижницького райвідділу поліції звернулася 35-річна жителька села Лопушна, яка стала жертвою “псевдобанкіра”.

“Жінка отримала телефонний дзвінок від нібито співробітника служби безпеки банку, який повідомив про заблокування її карткового рахунку. Буковинка довірилась співрозмовнику та власноруч перерахувала через інтернет-банкінг понад 18 тисяч гривень на рахунок вказаний аферистом”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: За минулу добу шахраї ошукали буковинців на понад 120 тисяч гривень

Ще одне повідомлення про шахрайство надійшло до Чернівецького РУП від 38-річної місцевої жительки.

“Як розповіла жінка поліцейським, що 8 серпня, в одній соціальній мережі, перейшла за посиланнями про можливість отримання грошової допомоги. Заявниця виконала всі вказівки, а саме ввела дані своєї банківської картки, в наслідок чого з її рахунку зникли майже 5 тисяч гривень”, – зазначають у відділі.

Також цього дня до правоохоронців звернулися ще двоє буковинців, яких ошукали недобросовісні продавці.

“51-річна жителька Новодністровська хотіла придбати мобільний телефон, а 17-річний житель Новодністровської громади мав намір купити кросівки. Аферистам вдалося заволодіти 7900 гривень жінки та 4472 гривні хлопця, які заявники власноруч перерахували як передоплату за товар на невідомі рахунки”, – повідомляється у відділі комунікації поліції.

Крім цього, від шахрайських дій потерпіла 54-річна жителька села Чудей. З банківських карток буковинки були перераховані кошти в сумі майже 7000 гривень на невідомий рахунок.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці закликають буковинців нікому та ні за яких обставин не розголошувати свої персональні дані і конфіденційну інформацію про банківські рахунки, а тим паче не перераховуйте кошти на невідомі рахунки, навіть якщо вас про це просять нібито співробітники банку. Також поліцейські застерігають не переходити за сумнівними посиланнями, через які шахраї можуть отримати доступ до вашого інтернет-банкінгу. Під час здійснення покупок онлайн дотримуйтесь правила – не здійснюйте передоплат за товар у не перевірених покупців.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.