Новини

Мобілізація в Україні: кого можуть призвати до війська лише добровільно

В Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація, зокрема, за спеціальностями, які дуже важливі.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів генерал армії, екскерівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж.

“Це ракетники, танкісти, снайпери, професійні війська Сил спеціальних операцій та айтівці, які працюють сьогодні у нових видах Збройних сил. Іде поетапний формат мобілізації, він не припиняється. Зрозуміло, що поповнення йде поступово і таких масових сьогодні форматів не потрібно”, – каже Маломуж.

Проте він наголошує – якщо ситуація буде розвиватися надзвичайно важко, для прикладу, якщо Росія підкине “свіжих” окупантів, тоді Україні доведеться провести чергову мобілізацію.

“Будемо дійсно визначати перспективи за тими військами, які потрібні, і відповідно до ситуації підбирати особовий склад із тих людей, які сьогодні знаходяться або в запасі, або очікують вже на базах підготовки. У нас високий резерв, який проходить зараз підготовку на полігонах та за кордоном”, – додав Маломуж.

Як відомо, питання мобілізації регулює закон України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”. Відтак є 13 категорій військовозобов’язаних, які мають право на відстрочку та можуть вступити до армії лише за власним бажанням.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.