Новини

Румунія готова відправити військових на парад до України

Румунія готова відправити до Києва свій армійський підрозділ для участі у військовому параді на День Незалежності України.

Про це заявив міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску під час переговорів з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, повідомляє Діло.

Перебуваючи 23 квітня з робочим візитом у Румунії, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів переговори із румунським колегою Богданом Ауреску. Глава МЗС Румунії поінформував про готовність румунської сторони направити для участі у військовому параді у столиці України підрозділ ЗС Румунії.

Співрозмовники обговорили підготовку до саміту “Кримської платформи” в рамках святкування 30-ї річниці Незалежності України. Міністри також обговорили регіональну безпеку та погодилися із потребою консолідованих зусиль світового співтовариства задля деокупації тимчасово окупованих територій України, відновлення миру і стабільності в регіоні.

Окремо сторони домовилися якнайшвидше провести консультації між причетними відомствами України та Румунії задля усунення перешкод для відкриття додаткових пропускних пунктів на українсько-румунському кордоні та втілення спільних інфраструктурних проектів. Сторони також домовилися активізувати діяльність робочої групи зі співпраці в енергетиці.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.