Новини

День пам’яті преподобномучениці Євдокії: що сьогодні не можна робити

Сьогодні, 17 серпня, в православному календарі — день пам’яті преподобномучениці Євдокії. За легендою, Євдокія була донькою римського сенатора Філософа, який був таємним християнином. Вона отримала гарну освіту і вирішила присвятити своє життя Богу. Але батько хотів одружити її з багатим і впливовим чоловіком. Щоб уникнути цього, Євдокія втекла з дому і знайшла прихисток у монастирі під чоловічим ім’ям Євген. Там вона стала ученицею абата Елена і вирізнялася своїми чеснотами й мудрістю. Але її вбили мечем за свою вiру.

Також 17 серпня — день пам’яті семи отроків Ефеських. Сім отроків Ефеських були сімома християнськими мучениками, які жили в ІІІ столітті в Ефесі, місті на території сучасної Туреччини. Вони були воїнами, які служили під час гоніння на християн за правління римського імператора Деція. Їхні імена були Максиміліан, Ямвлих, Мартиніан, Іоанн, Дионисій, Костянтин та Антонін. Вони вирішили заховатися в печері, щоб уникнути звинувачень у християнстві. Там вони молилися і розмовляли про свою віру. Господь послав на них чудесний сон, який тривав понад 170 років. Коли вони прокинулися, то не знали, що сталося. Вони вийшли з печери і побачили, що світ змінився. Християнство стало дозволеною і поширеною релігією. Вони зустрілися з єпископом Ефеса і розповіли про свою дивовижну історію. Їх свідчення стало доказом сили Божої і надзвичайності християнської воскресної надії. Потім вони знову заснули в печері і померли. Їхні тіла були поховані з почестями.

Що сьогодні не можна робити

Народні прикмети стверджують, що не можна цього дня позичати гроші, торгувати. Також не варто проводити будь-які угоди з нерухомістю. Взагалі 17 серпня вважається невдалим днем для фінансової діяльності. Не ображайте і не сперечайтеся з літніми людьми, інакше в старості з вами поводитимуться так само.

Що можна робити сьогодні

Цей день наші предки називали Сіногнійкою або Малинницею. Назви доволі зрозумілі. Насамперед у цей період часто йшли сильні дощі, тому намагалися якомога швидше прибрати сіно. Також саме наприкінці серпня в лісі достигала малина. Її збирали, готували варення й компоти на зиму.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.