Новини

У Чернівцях двоє неповнолітніх дівчаток отруїлися чадним газом: газовики розповіли подробиці

Двох дівчат із Чернівців віком 15 та 11 років госпіталізували в стані середньої важкості через отруєння газом.

Про це повідомляє Чернівцігаз, пише molbuk.ua

Вчора о 17:15 аварійно-диспетчерську службу сповістили про отруєння чадним газом у будинку по вулиці Горобиновій. Повідомлення надійшло від лікаря швидкої допомоги. Бригада виявила наявність чадного газу на кухні.

Причиною стало порушення правил безпеки системи газопостачання. У приміщенні встановлена примусова витяжка, яка одночасно працювала із газовим котлом.

Наразі котел відключений від газу.

“Нагадаємо, що за правилами безпеки газопостачання заборонено встановлювати примусову витяжну вентиляцію в будинках, які обладнані приладами та апаратами з відводом продуктів згорання в димохід.

При одночасній роботі витяжки та димохідного газового приладу (котел, колонка) виникає загроза зворотної тяги. Внаслідок чого шкідливі продукти згорання накопичуються у приміщенні та можуть призвести до смертельного отруєння”, – наголошують газовики.

Перед початком опалювального сезону також рекомендують вчасно подбати про власну безпеку та замовити послуги обстеження та технічного обслуговування внутрішньобудинкових мереж та газового обладнання. 

Для цього ви можете звернутися у найближчий клієнтський простір 104.ua або ж до фахівців, які мають на це необхідні дозволи.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.