Новини

Загиблого військового з Буковини посмертно нагородили орденом «За мужність» III ступеня

Рідним полеглого захисника України, нашого земляка Андрія Савчука вручили орден “За мужність” ІІІ ступеня, якого удостоєний Герой.

Про це повідомляє Сокирянська міська рада.

Державну нагороду сержанту Андрію Савчуку посмертно присвоєно згідно з Указом Президента України №253/2023, “за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне і бездоганне служіння Українському народові”.

Сьогодні, 15 серпня, в ході двадцять дев’ятої сесії Сокирянської міської ради, відзнаку Андрія Савчука – орден “За мужність” ІІІ ступеня, отримав його брат Олексій.

Нагороду вручив заступник начальника з персоналу Чернівецького прикордонного загону, підполковник Олександр Карпець.

Інспектор прикордонної служби 3 категорії Андрій Савчук загинув 05 грудня 2022 року в боях на Луганщині, під час виконання бойового завдання із захисту територіальної цілісності Батьківщини, відсічі та стримування збройної агресії росії проти України.

“Працелюбний, відповідальний, завжди готовий прийти на допомогу – таким воїна знали й назавжди запам’ятали близькі, рідні та друзі.
Андрій Савчук – патріот та приклад справжнього Героя. Доземно вклоняємось перед пам’яттю Героя та його родиною. Навіки честь і слава нашому захиснику!”, – йдеться в повідомленні.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.