Новини

“95 Квартал” висміяв акцію на підтримку Стерненка

Студія “95 Квартал” у своєму номері висміяла акцію на захист активіста Сергія Стерненка, що відбулася під Офісом президента 20 березня 2021 року.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на відеозапис виступу “Кварталу 95”.

Команда “95 Кварталу” вийшла на сцену з музичним номером, у якому висміляла відпочинок у Буковелі, вакцинацію, Петра Порошенка, який нібито розкритикував вакцину CoviShield, а також акцію під Офісом президента.

Як відомо, акції протесту за Стерненка почалися після того, як 23 лютого Приморський районний суд Одеси визнав винним одеського активіста у справі за обвинуваченням у викраденні колишнього члена проросійської партії “Родіна” Сергія Щербича.

Стерненка позбавили волі на сім років і три місяці з конфіскацією половини майна.

20 березня відбулася наймасштабнішаа акція протесту – під будівлею Офісу президента учасники палили фаєри, підривали петарди та шумові гранати, облили будівлю ОП фарбою та залишили на її стінах провокативні надписи. Також протестувальники розбили скло у дверях будівлі і підпалили табличку з написом “Президент України”. Таким чином прихильники Сергія Стерненка відзначили його день народження мітингом “Не чуєш? Побачиш!”.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко назвав цю акцію провокацією.

21 березня поліція висунула звинувачення у хуліганстві чоловіку, якого затримала після заворушень під Офісом президента у Києві.

За попередніми експертними оцінками, пошкодження будівлі Офісу президента прихильниками активіста Сергія Стерненка оцінюються приблизно у два мільйони гривень.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.