Новини

Поліція назвала найпопулярніші схеми обману українців в Інтернеті. Як уберегтися

Найпоширенішими шахрайськими схемами, що використовуються злочинцями в Інтернеті, є продаж неіснуючих речей нібито зі знижками та фішинг. У поліції нагадали, як не стати жертвою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Національну поліцію України.

“Однією з найбільш розповсюджених шахрайських схем є продаж неіснуючих товарів за зниженими цінами”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначають в поліції, шахраї намагаються максимально замаскуватися під добросовісних продавців, на своїх ресурсах розміщують гарні фото товарів, швидко відповідають охочим придбати речі та залишають фейкові позитивні відгуки “покупців”.

Фішинг

Ще однією популярною у шахраїв схемою заробітку є фішинг – створення ресурсів, які зовні схожі на популярні інтернет-магазини. Сплачуючи на таких сайтах, покупці фактично передають дані банківської картки зловмисникам.

Кіберполіція рекомендує дотримуватися наступних порад:

купуйте та сплачуйте лише на перевірених ресурсах, перевірте правильність URL-адреси;
сплачуйте гроші після отримання товару;
не повідомляйте нікому дані своєї банківської картки;
у разі купівлі на платформі оголошень, обговорюйте деталі угоди тільки в чаті цієї платформи;
перевіряйте сайти онлайн-магазинів перед оплатою товару на сервісі Кіберполіції “STOP FRAUD” або на сервісі Асоціації “ЄМА” CheckMyLink.
Шахраї в Україні

Аферисти активізувалися в Україні із більшою силою після масштабного вторгнення РФ до України. Вони вигадують різні схеми заради того, щоб виманити в українців більше грошей. І прикладів таких схем достатньо.

Наприклад, раніше РБК-Україна писало про те, що шахраї під виглядом “призначення” допомоги, дізнаються дані банківських карток і, як результат, переводили в готівку їх на свою користь.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.