Новини

«Аптечку тримайте біля себе, а не в багажнику» : як “Укртрансбезпека” перевіряє водіїв маршруток у Чернівцях – відео

На Буковині працівники “Укртрансбезпеки” активно перевіряють водіїв міських, обласних, міжобласних та міжнародних сполучень на дотримання правил перевезення пасажирів.

Кореспондентка ” ” побувала в рейді разом зі старшим інспектором управління “Укртрансбезпеки” в області Андріаном ЛІЛІКОМ та побачила, як відбувається перевірка водіїв маршруток.

Ранок понеділка. Їдемо на Центральний автовокзал. Із самого ранку він заповнений автобусами обласних, міжобласних та міжнародних маршрутів. Підходимо до маршрутки “Чернівці-Кам’янець-Подільський”. Андріан Лілік просить водія показати водійське посвідчення та документи.

– З документами у вас порядок, – каже інспектор. – Покажіть ще аптечку та вогнегасник.

Водій витягує аптечку та вогнегасник із багажника.

– Так не повинно бути, не дай Боже чого, стане людині погано, поки ви з багажника дістанете аптечку, це може закінчитися фатально. Вона має бути біля вас, – пояснює інспектор.

Водій Дмитро каже, що такі перевірки є корисними.

– Це добре, що перевіряють, бо повинен бути порядок. Дрібна помилка може коштувати життя, – говорить чоловік.

Підходимо до наступної маршрутки. На її лобовому склі – велика тріщина.

– Пане водію, так не повинно бути. Скло потрібно замінити, – каже інспектор.

– На перевізника вже склали один припис. Ми замовили скло, однак воно ще не прийшло, – каже водій Юрій.

– Чек на скло є? – запитує Андріан.

– У шефа, а у мене нема, – зітхаючи, каже водій.

– Я змушений скласти повторний припис, – каже А. Лілік.
Інспектор склав припис на перевізника. Той після усунення проблеми має надіслати лист-звернення у відділ державного нагляду в області. Якщо перевізник не усуне проблему, на нього складуть відповідні матеріали.

За словами А. Ліліка, такі рейди триватимуть до 31 серпня.

– Наше завдання – це перевірка технічного стану транспортних засобів. Також перевіряємо наявність аптечок та вогнегасників у салонах автобусів, режим праці та відпочинку самих водіїв, що видно на тахографі. Звертаємо увагу на дотримання визначеного маршруту та розкладу руху автобусів, згідно з отриманим дозволом. Водії свідомо реагують на такі перевірки, адже розуміють, що безпека на дорозі є важливою, – підсумовує А. Лілік.

Офіційно:

Віталій Пономаренко, начальник управління “Укртрансбезпеки” в області:

– Для зниження рівня аварійності та ступеня тяжкості наслідків дорожньо-транспортних пригод на пасажирському автомобільному транспорті й посилення державного нагляду за безпекою перевезень пасажирів й у зв’язку зі збільшенням випадків дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками здійснюються перевірки маршрутних автобусів. Як відомо, 27 червня 2023 року сталась ДТП, під час якої 11 осіб отримали травми; або ж шостого липня 2023 року, коли одна особа загинула, а ще 21 отримала травми.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.