Новини

Перевиконали план: на пасіці Буковини заготовили тонну лісового меду

Тонну лісового меду заготовили на пасіці в Ломачинецькому лісництві філії “Сокирянське лісове господарство” ДП “Ліси України”. Це в 5 разів більше, ніж минулого року.

Про це йдеться на сторінці у Facebook Подільського лісового офісу, пише molbuk.ua

Лісівники пояснюють: “Довкола пасік ростуть сади, квіти, медоносні трави, кущі та дерева. Усе це забезпечило хороший медозбір”.

Медовий сезон на цьому завершили. Адже план значно перевиконали. Наразі уже готово до споживання 700 кг акацієвого меду та 300 кг липового.

Акацієвий мед є одним із найпоширеніших сортів. На його колір в першу чергу впливає окраса самої рослини, з якого здійснювався збір нектару: білий або жовтий. До того ж акацієвий мед має характерну особливість – він тривалий час зберігає свою рідку форму, і кристалізується всього лише через рік після відкачування.

Липовий мед вважається одним з найкращих високоякісних сортів. Саме такий нектар дає потужний лікувальний ефект у випадку з простудними та запальними захворюваннями. Це пояснюється підвищеним вмістом корисних ферментів (діастаз, пероксидаз, каталаз, інвертаза, ліпаз), а також вітамінів групи B, K, E.

Придбати відерце чи баночку меду можна у магазині “Лісовичок”, що на території Ломачинецького лісництва. Там також знайдете безліч сувенірної продукції.

Поруч із пасікою варто також відвідати апібудиночок. Сон на вуликах – старовинний спосіб оздоровлення всього тіла, який може разом замінити спа-салон, заняття з медитації і санаторій.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.