Новини

На Буковині попрощалися із Героєм Андрія Бабінським: він зробив українську вишиванку справжнім брендом

У Сокирянах попрощались із Героєм Андрієм Бабінським.

Про це повідомляє Сокирянська міська рада.

Сьогодні, 11 серпня, краяни проводжали воїна в останню дорогу старшого солдата, парамедика Андрія Бабінського. Відбулося прощання вдома та мітинг на території Меморіального комплексу в місті Сокиряни.

Попрощатись із Героєм прийшли рідні, близькі, друзі, товариші, колеги, побратими, однокласники, вчителі, керівництво міської ради, представники Другого відділу Дністровського РТЦК та СП, небайдужі громадяни – жителі міста Сокиряни та довколишніх сіл та міст.

Читайте також: Був засновник знаменитого Мегамаршу у вишиванках: що відомо про загиблого Героя з Буковини Андрія Бабінського

Життя Андрія Бабінського було насиченим. Він розвивав українську науку, створював громадські проекти, серед яких і славнозвісний Мегамарш у вишиванках, був учасником Революції Гідності та самовіддано захищав Україну від ворога.

Про Героя Андрія Бабінського, як про непересічну талановиту особистість говорив і його друг Андрій Савчук: “Андрій був тим натхненником і тим символом, який справді зробив нас тими ким ми є. В першу чергу – українцями, а далі кожен додасть своє… В кожної нації є люди, які здійснюють поступ: історичний, економічний, культурний… Таких людей прийнято називати світочами. Саме таким світочем був Андрій Бабінський. Саме Андрій, через свою цілеспрямованість, зробив українську вишиванку справжнім брендом. Коли через десять років тисячі людей не лише в столиці, а й в усіх українських містах та за кордоном виходили на Мегамарш у вишиванках, ти розумієш наскільки багато людина зробила…”.

Андрій Бабінський був справжнім патріотом своєї землі.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.