Новини

У водоканалі Чернівців розповіли, чи можна пити воду з крана

Вода у Чернівцях відповідає усім нормам, але її якість погіршують старі водопровідні мережі.

Про це на пресконференції сказав генеральний директор “Чернівціводоканал” Андрій Колесник.

У водоканалі запевняють, що якість води постійно контролюють.

“З початку вторгнення на законодавчому рівні нам дозволили понизити якість води, оскільки воєнний стан дозволяє не застосовувати таку кількість реагентів для очищування, як у мирний час. Ми на це не пішли. І працюємо за звичними стандартами. Крім того, ми зробили ремонт лабораторії, закупили обладнання. Сьогодні щоденно беремо проби якості води. Це контролюється на багатьох рівнях. Запевняю, що ми справно виконуємо свій обов’язок — подаємо якісну воду”, – сказав Андрій Колесник.

За словами керівника водоканалу, щоб якість води покращилася, необхідно замінювати мережі.

“Даємо якісну воду, і підтвердженням цього є те, що у нас одна з найкращих за стандартами вода, яку подаємо у мережу. Але є проблема в стані мереж. Коли ми подаємо якісну воду, а вона тече старими, гнилими трубами, то в крані споживач отримує не ту воду, яку ми подаємо з водогону чи насосної станції безпосередньо після очищення. Тому і з’являються фото у соцмережах, що тече вода кольору “кока-коли”, особливо після серйозних ремонтів. Таке пов’язано лише з цим, бо після ремонту піднімаються намул і бруд. Отже, тільки планомірна робота із заміни мереж може покращити ситуацію”, – пояснив Андрій Колесник.

Керівник водоканалу розповів, що сам п’є воду з крана, але очищає її за допомогою звичайного фільтра, і вкотре запевнив, що вода в Чернівцях якісна.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.