Новини

Навіщо на співбесіді запитують про особисте життя та як відповідати на такі запитання

На співбесіді потенційний роботодавець або його представник може поставити питання про сімейний стан та особисте життя. Здавалося б, такі питання не мають відношення до вашої кваліфікації чи професійних якостей і багатьох претендентів такий інтерес насторожує. Але не варто обурюватись чи турбуватися.

Чому на співбесіді запитують про особисте життя і як відповісти на таке запитання правильно – читайте у матеріалі нижче.

Розуміння цінностей та пріоритетів

Питання про сім’ю та особисте життя може допомогти роботодавцю зрозуміти ваші цінності та пріоритети. Наприклад, наявність у вас дітей може говорити про відповідальність та здатність до планування.

Відповідайте ввічливо і чесно про сім’ю та дітей, але не вдавайтеся у деталі.

Наприклад: “Так, у мене двоє дітей, і вони для мене – велике натхнення”.

Оцінка сумісності із командою

Розповідаючи про свої захоплення та інтереси, ви даєте потенційному роботодавцю інформацію про те, як ви можете вписатись у команду. Ваші особисті інтереси можуть вказувати на ваш характер та спільні цінності з майбутніми колегами.

Дайте коротку відповідь на питання про заняття у вільний час та захоплення. Вона повинна підкреслити ваші позитивні риси.

Наприклад: “Я люблю грати у командних видах спорту, вони розвивають у мені навички взаємодії”. (Важливо! Не вигадуйте собі захоплення, яких немає. Відповідайте чесно)

Визначення рівня стресостійкості

Деякі особисті питання можуть бути задані, щоб побачити, як ви відреагуєте на несподівані ситуації. Якщо ви розгубитеся або відреагуєте агресивно на особисте питання, то для потенційного роботодавця це сигнал про вашу низьку стресостійкість.

Залишайтеся спокійними при таких несподіваних питаннях про особисте життя і ввічливо уточніть, як це стосується вашої майбутньої роботи.

Наприклад: “Це цікаве питання, чи можна я зрозумію, як воно стосується позиції, на яку я подаю?”

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.