Новини

Коли принтер потрібен вдома і який обрати*

Диджиталізація, переведення паперової документації у цифру — цей процес набуває все більших обертів, але, як не дивно, кількість паперів, з якими доводиться мати справу звичайній людині, майже не зменшується. Тому принтер, як і раніше, має високий попит. Тим, кому доводиться регулярно друкувати документи, наприклад, студентам, має сенс розглянути варіант купівлі домашнього принтера, аніж постійно витрачати гроші у друкувальних центрах.

Технології друку

Перш за все, слід зазначати, що окрім власне принтера, можна придбати також багатофункціональний пристрій, що поєднує принтер зі сканером і копіром. Але якщо потреба у копіюванні й скануванні виникає нечасто, а пріоритет — саме друкування, то принтер стане оптимальним вибором.

У будь-якому випадку передусім доведеться обрати технологію друку. Якщо йдеться про домашнє використання принтера, зазвичай обирають між лазерним і струменевим друком.

Лазерний друк — ідеальний варіант для чорно-білих текстових документів. Надрукований текст виглядає чітко, не розпливається, якщо на аркуш потрапила вода, не вигорає на сонці. Монохромні лазерні принтери будуть найкращим вибором для друку рефератів, курсових, статей.

Але для друку фотографій лазерний принтер, навіть кольоровий, не годиться.

Струменевий друк дозволяє друкувати якісні фотографії та інші зображення. Але якщо лазерний принтер можна використовувати час від часу, то струменевий потребує регулярного друку, інакше чорнила в картриджі засихають. Цю проблему вирішує система безперебійного подавання чорнил, але в цілому робота зі струменевим принтером вимагає дотримуватися певних правил експлуатації.

Світлодіодні та сублімаційні принтери розповсюджені менше. Світлодіодні функціонально близькі до лазерних і найкраще підходять для чорно-білого друку, Сублімаційні передусім призначені для друку фотографій.

Як підключити принтер

Якщо документ на принтер планується відправляти з одного й того самого домашнього комп’ютера, то найпростіше підключати його до ПК через порт USB. Якщо потрібно друкувати документи з кількох комп’ютерів, то принтер краще підключати до локальної мережі. Такий варіант стандартний для офісів, локальну мережу можна створити й вдома. В цьому випадку принтер може підключатися до мережі за допомогою Ethernet-кабелю або ж по Wi-Fi. В сучасних моделях, навіть бюджетного рівня, все частіше встановлюється модуль Wi-Fi.

Особливо зручні моделі, що дозволяють напряму без дротів надсилати матеріали для друку зі смартфона, ноутбука чи фотоапарата (якщо у фотокамери теж передбачена можливість бездротового з’єднання). Найсучасніший варіант — принтер з модулем NFC. Достатньо прикласти до нього смартфон — і необхідні матеріали будуть надруковані.

Що ж стосується формату аркушів, які буде друкувати принтер, то більшості користувачів потрібен стандартний А4. Саме на такий формат розрахована більшість моделей принтерів. Більші або менші формати призначені для специфічних завдань: креслення, рекламні матеріали, фотографії.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.