Новини

Баклажани, як гриби: так смачно, що ви захочете готувати цю страву щодня!

Сезон баклажанів вже розпочався, а значить настав час згадувати рецепти з цим овочем. Він універсальний, тому що чудово допомагає замінити м’ясо чи гриби. А ще й неймовірно корисний, тому що в ньому міститься калій, вітаміни РР, групи B, С, каротин, магній та мідь.

Як приготувати баклажани зі смаком грибів – читайте у матеріалі нижче.

Що вам знадобиться:
Баклажани – 1 кг
Цибуля – 500 г
Вершки або сметана 10% – 200 мл
Сіль – 1 ст. ложка
Гвоздика – 2 суцвіття
Лавровий лист
Перець – щіпка
Рослинна олія – для смаження

Як приготувати баклажани

Баклажани потрібно помити, очистити від шкірки, нарізати кубиками. Готові овочі скласти в миску, додати сіль, перемішати та залишити на 20 хвилин. Потім залити баклажани окропом і дати настоятися ще 7-10 хвилин, щоб пішла вся гіркота.

Поки баклажани проходять обробку, дрібно ріжемо цибулю і пасеруємо її в невеликій кількості рослинної олії на сковороді. Потім додаємо до цибулі оброблені баклажани.

Перемішуємо. Додаємо 200 мл вершків чи сметани, ще можна використовувати нежирний майонез. Потім – лавровий лист, дрібку перцю, гвоздику і ще раз добре перемішуємо.

Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 20 хвилин. Періодично помішуйте блюдо. Якщо любите гостріші овочі – додайте ще трохи солі, перцю та спецій до свого смаку.

Таку закуску з баклажанів можна подавати до гарніру у гарячому вигляді, а також насолоджуватися смаком у холодному вигляді, використовуючи як окрему страву.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.