Новини

Рекордсмен за вступниками: ЧНУ виявився серед лідерів вступної кампанії в Україні

Фото: Ксенії Попович

Вступна кампанія 2023 року до вишів триває. Цьогоріч вступників, порівняно з минулим роком, більше. Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича увійшов до лідерів вступної кампанії в Україні.

За словами відповідального секретаря приймальної комісії ЧНУ Максима Марича, цього року вступників на бакалаврат до Чернівецького університету більше, пише molbuk.ua

Торік за кількістю поданих заяв університет був восьмий серед українських вишів.

“Станом на перше серпня 2023 року наш університет посідає сьоме місце в рейтингу вищих навчальних закладів України. Попереду йдуть два університети Львова та чотири Києва. Всього до ЧНУ подано 15 175 заяв”, ‒ розповідає Максим Марич.

У 2023 році абітурієнтів найбільше зацікавили спеціальності “Комп’ютерні науки”, “Філологія” (іноземна мова), “Психологія” та спеціальності економічного факультету.

Студенти мали змогу подати 15 заяв на контракт та п’ять на бюджетне місце до різних вишів.

“Нам виділили загалом на 150 більше бюджетних місць, порівняно з 2023 роком. Уже з п’ятого серпня вступники будуть підтверджувати своє місце навчання, тоді стане відомо, скільки студентів цього року буде зараховано саме до нашого університету. Щодо заяв на бакалаврат, то їх на дві тисячі більше, порівнюючи з 2022 роком”, ‒ каже М. Марич.

Наразі в університеті розпочався широкий конкурс для вступників, після якого п’ятого серпня будуть оприлюднені рейтингові списки осіб рекомендованих до зарахування на навчання за державним замовленням. Дев’ятого серпня буде відомий рейтинг осіб, рекомендованих до зарахування на навчання за кошти фізичних/юридичних осіб.

У Буковинський державний медичний університет цього року станом на 31 липня вступники подали 4043 заяви.

Як розповідає проректор з науково-педагогічної роботи БДМУ Володимир Ходоровський, цей показник різниться з минулим роком.

“Вступників дещо менше, що пов’язано з запровадженням у 2023 році мінімального значення конкурсного балу на рівні 150 для спеціальностей “Медицина” та “Стоматологія”, ‒ розповідає В. Ходоровський.

У БДМУ найбільша кількість заяв подана на спеціальності “Медицина”, “Стоматологія”, “Фармація”, “Промислова фармація” та “Медична психологія”.

“Щодо бюджетних місць, то їх цього року виділили нашому університету 262. Проте офіційно це буде затверджено третього серпня на засіданні конкурсної комісії МОЗ”, ‒ зауважив Володимир Ходоровський.

Раніше ми писали, що цьогоріч студентів-іноземців у Чернівцях буде менше.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.