Новини

5 серпня ‒ яке церковне свято в православному календарі

Сьогодні, 5 серпня, в православному календарі — день пам’яті священномученика Аполінарія, єпископа Равенни. Він є видатною постаттю ранньої християнської історії. Його життя було віддане вірі, служінню й розповсюдженню християнського вчення. Він був учнем апостола Петра, який і поставив його на єпископський престол.

Аполінарій був відомий своєю невгамовною вірою та відданістю Богові. Він активно проповідував, викладав християнські принципи й намагався розповсюджувати духовну свідомість серед вірян. Його послання було пронизане бажанням передати істину християнського вчення та втілити її в життя.

Трагічною частиною життя Аполінарія стала його смерть як священномученика. Його вірність християнству, відданість служінню і відсутність страху перед переслідуваннями призвели до того, що його затримали й піддали мученицькій смерті. Він став символом вірності, жертовності та відданості Богові, а його приклад надихав інших християн стояти за свої переконання навіть у важкі часи.

Церковне свято 5 серпня — Почаївської ікони Божої Матері

Почаївська ікона Божої Матері є однією з найвідоміших і найшанованіших ікон у православній християнській традиції. Вона є об’єктом поклоніння для багатьох вірян і має важливе духовне значення.

Історія Почаївської ікони Божої Матері пов’язана з містом Почаїв, що розташоване в Тернопільській області України. Згідно з легендою, ікона була знайдена в печері на Почаївській горі в XI столітті. Згодом це місце стало важливим паломницьким центром, відомим як Почаївська Лавра.

Сама ікона відображає образ Божої Матері з Дитятком на руках. Її особливість полягає в тому, що обличчя Діви Марії і Ісуса Христа незвичайно виразні та глибокі. Ікона має свою власну легенду про дивовижні чудеса і покровительство.

Український народ вірить, що Почаївська ікона має особливу силу в різних життєвих ситуаціях, і віряни часто звертаються до неї з проханнями й молитвами. Почаївська іконa оточена багатьма легендами й чудесами, які, на думку паломників, сталися завдяки заступництву Пресвятої Богородиці.

Прикмети 5 серпня

В ніч проти 5 серпня приснився хліб — чекайте на сварку з близькою людиною.
Вночі чути крик сича — буде похолодання.
Ввечері туман — ще будуть спекотні дні.

Що сьогодні не можна робити

В давнину вірили, що цього дня самотнім хлопцям краще не ходити до лісу. Вважалося, що русалки починали водити хороводи і, якщо потрапити їм на очі, могли залоскотати до смерті. Заборонялося довго спати, бо можна відвернути від себе успіх.

Що можна робити сьогодні

В цей період відбувалися жнива, адже селяни намагалися встигнути до початку осінніх дощів. А ще ходили до лісу по ягоди і гриби. Вважається, що ця пора найкраще підходить для цього.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.