Новини

Підбивали ворожі танки: історія танкіста, який служить у Чернівецькому військкоматі після поранення

Танкіст, який воював на гарячих напрямках фронту з перших днів повномасштабного вторгнення, після важкої бойової травми продовжив службу у військкоматі.

Про це повідомляє Чернівецькому обласному ТЦК та СП

Військовий, який успішно бив ворога на південному напрямку, поділився своєю історією боротьби.

23-річний солдат Іван Собко три роки провів на війні. Служив навідником танку в 59-ій окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка.

Вступив на строкову службу в 2020-му році, а вже 2021-го підписав контракт. Повномасштабне вторгнення відчув на собі, оскільки 24 лютого застало його на навчальному полігоні в Олешках, що на Херсонщині.

Танкіст, чиєю задачею було обеззброїти ворога, вправно справлявся зі своїми обов’язками.

“Влучали саме по броні. Що б ворог уже не міг скористатися своєю зброєю. Підбивали ми ворожі танки. Підбивали, на жаль, і нас”, – каже Іван.

Лише за місяць великої війни Іван Собко отримав кілька контузій. Крайня виявилась вкрай важкою.

Після битви на Миколаївщині, коли їхній танк підбив ворог, Іван потрапив у госпіталь. Далі продовжив лікування. Тривала реабілітація в медичних закладах давала повільний позитивний результат. Хлопець каже, що без ліків, почувається досі кепсько.

Зрозумівши, що служити зможе лише в тилу, Іван перевівся до Чернівецького обласного ТЦК та СП. Тут він також потрібний.

Брати воїна – рідний та двоюрідний – також на війні. І також вже поранені. Рідний брат, піхотинець, якому лише 19 років, пересувається на інвалідному візку. Ногу ампутували.

“Важко насправді про все згадувати, розповідати, – зізнається військовий. – Війна – це зло, де немає нічого доброго. Оті картинки в пам’яті про воєнні події, буває, не дають вночі спати… Та Україна повинна обов’язково перемогти. Саме тому я продовжую службу. Тому на війні мої родичі, друзі. Важливо розуміти всім – перемога залежить від кожного з нас”.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.