Новини

Чернівці закуплять для військових дрони: на це витратять 4,6 млн грн

Виконавчий комітет Чернівецької міськради провів тендер на закупівлю дронів для однієї з військових частин на суму 4,6 млн грн.

Про це на пресконференції сказав міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua

“Міська рада й надалі буде закуповувати для ЗСУ необхідне – по мірі того, як надходять запити. Ця сума – 5 мільйонів – це за проханням тероборони у зв’язку з тим, що вони не мають можливості закупити собі потрібне самі. З якоїсь причини Міноборони не надає їм дозвіл. Тож ми взяли на себе таке рішення, що закупимо ми і передамо їм. Якщо ми перераховуємо кошти на інші бригади, вони закуповують за наші гроші авто, “мавіки”, бронежилети і все, що їм треба. Чомусь по теробороні так не виходить”, – пояснив Р. Клічук.

Йдеться про 22 квадрокоптери DJI Mavic 3T, які мерія планує придбати для військових. Очікувана вартість, заявлена на тендері замовником – 5 мільйонів 450 тисяч гривень.

Проте, як повідомив на своїй фб-сторінці заступник мера Євгеній Маховіков, одна з фірм-учасниць аукціону запропонувала нижчу ціну – 4,6 мільйона.

“Тільки-но закінчився аукціон із закупівлі виконавчим комітетом дронів для ЗСУ. Багато учасників, непогана, як на мене, ціна (принаймні у порівнянні з аналогічними тендерами інших покупців). Сподіваюсь, у переможця все гаразд з документами, а решта учасників не почнуть ігри за участю антимонопольного комітету – не той предмет закупівлі і не ті часи”, – зауважив Маховіков.

Йдеться про ТОВ “АРТАІР”. За даними YouControl, фірма зареєстрована у Києві. Основний вид діяльності – оптова торгівля комп’ютерами, периферійним устаткованням і програмним забезпеченням. Уповноважена особа – Федір Петрович Барна.

Роман Клічук додав, що Чернівці – у четвірці міст за відсотком виділених коштів на потреби ЗСУ і що жодного запиту від військових підрозділів не проігноровано. А від початку повномасштабної війни Чернівецька громада спрямувала півмільярда грн на обороноздатність України.

Раніше міський голова Роман Клічук розповів, що з початку року військовим частинам із міського бюджету Чернівців перерахували 143 мільйони гривень.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.