Новини

Клічук порадив громадам укласти договір із ЧТУ, щоб їхні пільговики їздили безкоштовно

Іншим громадам варто укласти з ЧТУ договір щодо компенсації проїзду своїх пільговиків у громадському транспорті. Тоді мешканці інших громад зможуть їздити безкоштовно громадським транспортом Чернівців.

Про це сказав міський голова Роман Клічук на пресконференції 1 серпня, пише molbuk.ua

Як приклад мер навів Чагорську громаду, яка першою уклала угоду з ЧТУ.

“У людей складається враження, що пільгова поїздка – безкоштовна. Але це не так. Ми з бюджету своєї громади оплачуємо проїзд пільговиків. То з якої причини маємо оплачувати проїзд пільговиків, до прикладу, з Вижниці, Коломиї, Заліщиків? Усі повинні розуміти, що мають оплачувати проїзд пільговиків своєї громади. Ми й так пішли назустріч жителям сусідніх громад, які працюють у Чернівцях: вони можуть отримати транспортну пільгову картку.

Але чому в Чагрі, наприклад, уклали угоду і можуть сплачувати за пільговиків, а інші громади цього не роблять? Адже це не такі великі суми”, – каже мер.

Як відомо, з першого серпня в комунальних автобусах Чернівців впроваджена безготівкова оплата (у тролейбусах вона діє з першого червня).

“Ми не перше місто, яке це запровадило. Вінниця ввела безготівку ще три роки тому. Ми робимо все, щоби транспортна система була прозора. Завдяки нововведенню можемо впливати на графіки, кількість автобусів, зміну маршрутів. До періоду введення електронного квитка ми цієї інформації не мали взагалі. На сьогодні хоч розуміємо, скільки є пільговиків”, – каже Р. Клічук.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.