Новини

На Буковині через важку хворобу пішов з життя письменник Віктор Максимчук

У Чернівецькій області пішов з життя письменник, головний редактор журналу “Німчич” Віктор Максимчук.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Юхим Гусар, пише molbuk.ua

Зазначається, що Максимчука не стало у п’ятницю, 23 квітня.

Водночас, як зазначається у Facebook-дописі музею Марка Черемшини у Снятині, Віктор Максимчук днями відсвяткував свій день народження.

“Менше тижня тому друзі Віктора Максимчука, головного редактора альманаху “Німчич”, вітали у мережі його з днем народження. Серед друзів – і ми, бо з цією щирою і справжньою людиною приятелюємо давно. Віктор Петрович не відписав – на той момент важка хвороба уже цілком виснажила його. Ми цього не знали. Сьогодні його не стало”, – йдеться у дописі.

Віктор Максимчук був юристом, публіцистом, поетом, прозаїком та громадсько-культурним діячем. Він народився у 1963 році в селі Нова Слобода колишнього Сокирянського району.

Закінчив Чернівецький фінансовий технікум, Національну академію внутрішніх справ України.

Магістр Інституту управління Національної академії внутрішніх справ України. Працював старшим інспектором Сторожинецької районної інспекції державного страхування, секретарем комітету комсомолу Сокирянського СПТУ № 23, пройшов шлях від дільничного інспектора до начальника районного відділу міліції (м. Вижниця Чернівецької області). У 1987 році був учасником ліквідації аварії на Чорнобильській атомній станції.

Працював заступником, пізніше – головним редактором літературно-мистецького та науково-освітнього видання “Німчич”. Був головою клубу творчої інтелігенції Вижниччини, директором райкіномережі.

Автор одинадцяти книг: “Незваний гість” (2002), “Кує літа зозуля” (2005), “Я, мов натужена струна” (2007), “Осінь на пероні” (2010), “Іду до себе…” (2011), “Метеор над Кадубом”, “Дорогами життя”(2016)…

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.