Новини

На Буковині незаконно вирубили ліс на суму два мільйони гривень

У Чернівецькій області викрили злочинну групу лісівників, яка займалася незаконною рубкою лісів. Група завдала збитків у понад 2 мільйони гривень.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура, пише molbuk.ua

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру п’ятьом учасникам злочинної групи за фактами незаконної порубки дерев, перевищення службових повноважень, службового підроблення та розтрати майна підприємства у великих розмірах (ч. 4 ст. 246, ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366 ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, лісничий та четверо майстрів лісу одного із лісництв ДП “Берегометське ЛМГ” організували проведення незаконних рубок на ввірених їм територіях лісництва.

“Встановлено, що працівники лісоохорони занижували в офіційних документах наявний об’єм деревини на лісосіках та кількість дерев призначених у рубку. Таким чином дерев рубали більше, а незаконно зрубаний не облікований залишок використовували на власний розсуд. За такою схемою було незаконно розтрачено деревини на понад 2 млн грн”, – зазначають у повідомленні.

Наразі встановлюються інші причетні до злочину особи.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.