Новини

«Приземляйтеся»: мовознавець потролив нардепа-зятя власниці весільних салонів у Чернівцях

Відомий мовознавець, заслужений працівник освіти України Олександр Авраменко “потролив” нардепа від “Слуг народу” Андрія Холодова, який є зятем власниці мережі салонів весільних суконь у Чернівцях.

Зокрема, Авраменко навів як приклад для свого чергового уроку правопису заяву Холодова про складення повноважень, пише molbuk.ua

“Шановні депутати, голови зібрань, президенти компаній і всякі народні й заслужені діячі, ви нічим не кращі за вчителів та лікарів, художників і продавців… Тож пишіть назву своєї посади чи звання з малої букви, згідно з правилами чинного правопису. Що це – манія величі чи елементарна неграмотність?

Цікаво, що черговий “слуга народу” Андрій Холодов назву посади пише правильно, з малої букви, лише там, де цитує закон, а під текстом (уже від себе!) – з великої букви.

І це, до речі, типова історія. Нагадаю: з великої букви пишемо лише офіційні назви найвищих державних посад та посад керівників міжнародних організацій: Генеральний прокурор України, Генеральний секретар ООН, Премʼєр-міністр Канади, Голова Верховної Ради України… А також можна писати з великої букви назви посад міністрів, послів, президентів академій в офіційних документах (для підкреслення урочистості): Міністр освіти і науки України, Посол Республіки Польща (див. параграф 56 чинного правопису). Отож, шановні депутати, приземляйтеся…” – написав Олександр Авраменко.

Як відомо, Андрій Холодов – чоловік відомої дизайнерки Катерини Шаховської, мама якої Стелла Шаховська – власниця мережі салонів весільних суконь у Чернівцях.

Дітей подружжя, за даними видання, свого часу хрестила Оксана Марченко – дружина Віктора Медведчука.

Як стало відомо проєкту журналістських розслідувань “Схеми” (“Радіо Свобода”), нардеп виїхав за межі України ще у січні 2023 року. Понад пів року він не відвідує засідання Верховної Ради.

Як повідомляють джерела розслідувачів, які мають доступ до бази перетину кордону, востаннє Андрій Холодов був в Україні 21 січня 2023 року. Вранці того дня він виїхав через пункт пропуску “Порубне” (Чернівецька область, на кордоні з Румунією) на автомобілі Mercedes GLS 450.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.