Новини

У найбільшій школі Чернівців відремонтують харчоблок: його хотіли закрити через поганий стан

Фото ілюстративне
 
У Чернівцях у трьох школах капітально відремонтують харчоблоки. На це виділять 3,7 мільйона гривень.

Про це повідомили в управлінні освіти Чернівецької міської ради.

Цього року ремонті роботи будуть виконувати у гімназії №4, що на вулиці Осінній. На ці роботи планують витратити мільйон гривень. Також відновлять харчоблоки у гімназії №3, що на вулиці Хотинській (900 тисяч гривень) та у ліцеї №20, що на вулиці Воробкевича (1,8 мільйона гривень).

“Харчоблоки у школах не ремонтувалися давно. Минулого року на це взагалі не  виділяли кошти, бо були у пріоритеті укриття. Минулого року засідала робоча група за участю працівників міської ради та депутатів. Спільно обговорювали проблеми, які є у харчоблоках шкіл. За результатами роботи цієї комісії була визначена першочергова потреба на ремонт харчоблоків. Також врахували приписи Держпродспоживслужби, яка здійснювала перевірку харчоблоків у школах. Ці три заклади – це не повний перелік закладів, їх є значно більше. Ми поступово будемо намагатися зробити ремонти харчоблоків у всіх навчальних закладах”, – каже заступник начальника управління освіти Чернівецької міської ради Денис Круглецький.

Зараз будуть ремонтувати одні з найгірших харчоблоків.

“Що стосується ліцею №20 (колишня школа №27) був припис Держпродспоживслужби припинити роботу цього харчоблока, бо там неможливо готувати їжу. Також було дуже багато нарікань від батьків. Ми не могли на це не відреагувати. Віднайшли кошти, щоб зробити у харчоблоці ремонт. Школа збудована у 80-х роках минулого століття. Капітального ремонту нам не було жодного разу. Уже давно у незадовільному стані вентиляційна шахта, стіни, підлога. А ліцей №20 — це одна із найбільших шкіл області”, – пояснив Денис Круглецький.

Також здійснюватимуть поточні ремонти у харчоблоках та їдальнях шкіл за кошти управління освіти.

Заплановано ремонт харчоблок у військово-спортивному ліцеї та у школі у Чорнівці. Також відремонтуємо їдальню у гімназії №4, де зараз триває капітальний ремонт.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.